Είναι οκ να αναδημοσιεύετε το περιεχόμενο της έρευνάς μας, σας παρακαλούμε όμως να βάζετε link του source.

ΚΑΝΤΕ CLIK ΣΤΗΝ ΡΟΖ ΛΕΞΟΥΛΑ!

20.5.12

Γάμος και βάπτιση από τις KaNiMa!

Καιρό θέλαμε να δημοσιεύσουμε αυτό την υπέροχη τελετή που βιώσαμε όλες! Πολλοί γονείς αναρωτιούνται πως θα᾽ναι αν συνδυάσουν το γάμο τους με την βάπτιση του παιδιού τους. Αρκετοί θεωρούν ότι δεν είναι σωστό να συνδυάζουν τα μυστήρια, άλλοι παλι το κάνουν μόνο για εξοικονόμιση εξόδων. Εμείς που το ζήσαμε, ήταν από τις πιο ρομαντικές, γλυκές και όμορφες εμπειρίες. Είναι αυτή η μέρα που οι γονείς μαζί με το πλάσμα που έφεραν στον κόσμο, το πρώτο κοινό τους δημιούργημα, ενώνονται μπροστά στα μάτια θεού και ανθρώπων σαν οικογένεια. Ευλογείται δηλαδή η οικογένεια, κάτι που είναι πιο μεγαλειώδες από την μερική, η ξεχωριστή ευλογία.

Η Ελίνα και ο Γιώργος μετά από αρκετή ταλαιπωρία σε άλλα θέματα αποφάσισαν να γιορτάσουν την σχέση τους και τον ερχομό του παιδιού τους ταυτόχρονα, στην εκκλησία της Παλαιοπαναγιάς, υπο την σκέπη της απλότητας, της παρέας και της ζεστασιάς. Χωρίς πολλές τυμπανοκρουσίες, κραυγαλέα και φανταχτερά στολίδια. Κάλεσαν τους κοντινούς τους φίλους και τους αγαπημένους συγγενείς και έγιναν όλοι μια μεγάλη αγκαλιά.

Το ζευγάρι έφτασε μαζί πριν απ᾽όλους. Οπως κάνουν πάντα οι καλοί οικοδεσπότες. Υποδέχθηκαν εκείνοι τον κόσμο και τους προσέφεραν δροσιστικά ποτά κατα την διάρκεια και των δύο μυστηρίων που τελέστηκαν στον προάυλιο χώρο της εκκλησίας.



Η εκκλησία διαλέχτηκε γιατί  είναι μέσα στη φύση και διατηρεί φυσικά υλικά όπως πέτρα  και τον μαρμάρινο βωμό όπου έγινε και το μυστήριο του γάμου. 









Τα χρώματα επιλέχτηκαν με μόνο κριτήριο τις γήινες αποχρώσεις της φύσης και την βάπτιση του Νικόλα- Ηρακλή.

Τα υλικά φυσικά, όπως ο σπάγκος, η λινάτσα και το τουλουπάνι σε συνδυασμό με την συγκεκριμένη απόχρωση του μπλε και χρυσό συμπλήρωνε τα του γάμου, δηλαδή στέφανα ,βέρες σκουλαρίκι, παπούτσι).







Το ζευγάρι ήθελε να παροτρύνει όλους να πιούνε στην υγειά τους, ετσι  η μπουμπουνιέρα ήταν ένα μπουκαλάκι με ελληνικό παραδοσιακό ηδύποτο μαστίχας και τα κουφέτα σε μικρό μεταξωτό πουγγί κρεμασμένο στην άκρη. Κουφέτα μοιράστηκαν με την παιδική μπουμπουνιέρα.

Τα προσκλητήρια  χειροποίητα εξολοκλήρου από μεταξωτό σαντούκ ύφασμα και σπάγκο , με κείμενο του ζευγαριού.

Όλες οι μπουμπουνιέρες ενηλίκων και παιδιών,  οι μεν με χρυσή καρφίτσα και χάντρες και οι δε με πλανήτες μαγνητάκια στα χρώματα των λεπτομερειών του θέματος.


Τα στεφάνια στις λαμπάδες με τα λουλούδια του αγρού, πευκοβελόνες και δάφνη  όπως και τα καντήλια και τα στεφάνια με το τουλουπάνι στην είσοδο του προαυλίου χώρου του ναού.



Το θέμα των βαπτιστικών κουτιών, που ήταν το σύμπαν και οι πλανήτες, επιμελήθηκαν κι αυτά από εμάς  αλλά τα φιλοτέχνησε η καλή μας φίλη Ιφιγένεια ( ifidalakli@gmail.com )με πλήρη ελευθερία στο εικαστικό κομμάτι. Απόδωσε 100% αυτό που θέλαμε.


Ηταν η πρώτη δουλειά των KaNiMa και μάθαμε πολλά από αυτή την εμπειρία. Από τότε ξεκινήσαμε σκληρή δουλειά κι ελπίζουμε να μας δωθεί πολλές φορές η δημιουργική ευκαιρία να δείξουμε τι μπορούμε να κάνουμε. Τελικά είναι πολύ σημαντικό να έχεις την δυνατότητα , εκείνη την ημέρα, να έχεις κάτι μοναδικό, κάτι φτιαγμένο για σένα. Εκεί έξω υπάρχουν πολλοί άνθρωποι, ο καθένας ειδικός στην τέχνη του και είναι όλοι πιθανοί και μελλοντικοί συνεργάτες μας. Καλλιτέχνες που θα συνδράμουν κι εκείνοι στα μυστήρια που θα επιμεληθεί το  KaNiMa. Η αξία του χειροποιήτου είναι μοναδική και διαχρονική. 

1 σχόλιο: