Είναι οκ να αναδημοσιεύετε το περιεχόμενο της έρευνάς μας, σας παρακαλούμε όμως να βάζετε link του source.

ΚΑΝΤΕ CLIK ΣΤΗΝ ΡΟΖ ΛΕΞΟΥΛΑ!

7.7.11

Αχ αυτός ο σταυρός!

Είναι αλήθεια ότι όταν αποφασίσετε να βαπτίσετε το βλαστάρι σας, αρχίζει το άγχος της αποταμίευσης και του κόστους. Ενα από τα βάρη, που κανονικά βαρύνει την νονά ή τον νονό, είναι ο σταυρός.

Ο σταυρός είναι σύμβολο της θρησκείας μας. Το παιδί θα το έχει όλη του την ζωή ως το "πρώτο" του κόσμημα. Εχει δηλαδή, διπλή συναισθηματική αξία.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να είναι: ακριβό και ΤΕΡΑΣΤΙΟ.

Το μωράκι σας, είναι ένα μικρό πλασματάκι μ' ένα λαιμουδάκι τόσο δα. Είναι φοβερό να τα βλέπεις να φέρουν στο λαιμό τους κάτι δυσανάλογο σε μέγεθος. Με την ελπίδα ότι θα το φοράει όταν μεγαλώσει, αγοράζουμε σταυρούς υπερμεγέθεις, φανταχτερούς και με μεγάλο βάρος.

Πρόκειται για προσωπική επιλογή. Αλλά επειδή συνήθως μπαίνουμε στην διαδικασία να σκεφτόμαστε "τι θα πούνε οι συγγενείς" για τον σταυρό, καλό θα ήταν να μην μας απασχολεί και τόσο.

Πριν πάτε στα γνωστά κοσμηματοπωλεία να καταθέσετε μία περιουσία (οι σταυροί συνήθως κοστίζουν από 300 ευρώ και πάνω), κάντε μια βόλτα στην γειτονιά σας ή στο internet και βρείτε νέους κοσμηματοποιούς ή εργαστήρια με χειροποίητα κοσμήματα, όπου οι τιμές είναι ουσιαστικά ανταγωνιστικές και κατασκευάστε τον "προσωπικό" σταυρό του παιδιού ή του βαπτιστηριού σας.

Στην τιμή που μπορείτε να "σηκώσετε" και στο σχέδιο που προτιμάτε. Επιλέξτε κάτι απλό και λιτό ώστε να υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να ταιριάζει στο προσωπικό γούστο του παιδιού σας όταν πια έχει μεγαλώσει.

Σας παραθέτουμε κάποια ονόματα που βρήκαμε στο internet για χειροποίητο κόσμημα.

www.handcreations.gr
www.katerinakrini.gr
www.lapis.gr
www.theodorajewllery.com
www.stellasart.gr
www.zinatriferidou.gr
www.afroditigoula.gr
www.tsimpiskakimaria-kosmima.gr
www.leondarakis.gr
www.katerinaioannidis.gr
www.annamariamazaraki.gr

και η sarina mpeza που δεν έχει site.

check out και στο etsy.com

Αν βρείτε ή ξέρετε κι άλλους στείλτε μας μήνυμα, να το δημιοσιεύσουμε.

2 σχόλια:

  1. Αν και είμαι απο της τυχερές μαμάδες που ο σταυρός του μικρού μου άρεσε καταλαβαίνω πόσο δίκιο έχεις με αυτά που έχουν δεί τα μάτια μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στην Αγία Παρασκευή, εξυπηρετηθήκαμε ακριβώς με τον τρόπο που περιγράφετε στα "χειροποιήματα". Νομίζω είναι στην οδό Ελβετίας ακριβώς αέναντι από την πάνω πλατεία της αγιας παρασκευης. Φτιάξαμε σταυρό στα μέτρα μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή